2016. november 11., péntek

A mi Bencénk!

Az idei első osztályunk összetétele pedagógiai, módszertani szempontból maga a tökély! Igazi jó kis vegyes leves, melynek minden cseppje ízes, zamatos, mindenki fűszer a nagy egészben. Bármit kipróbálhat közöttük egy innovatív pedagógus: differenciálhat, tehetséget gondozhat, megvillanthatja játékosságát, beledudorászhat az órába, elváltoztathatja a hangját kisegérré, viccesen kuncoghat! Mivel karakán férfiemberek is tagjai az osztálynak az ostorpattogtatás sem megvetendő, kifejezetten kívánatos lenne, hogy a karikás vége a fickó popsikon pattanjon időnként! Soha nem gondoltam volna, hogy az idei poloskainvázió meghozza az új tanulót közénk: Büdös Bencét! Aki remek figyelemfelkeltő, fegyelmező, ha kell idea a gyerekek számára. Hiszen Bence (a Büdös) mindig figyel, hallgat engem, örömmel mustrálja a gyerekek munkáját, mi több tanul tőlük. Az osztályban függő teremdíszek szalagjain üldögél, hol itt, hol ott, de valamiért mindenkinek fontos, hogy a nevesített poloska jó véleménnyel legyen róla! Van aki emiatt szebben ír, pontosabban számol, csukott szájjal eszik. szépen hajtja össze a ruháját, szóval motivációs ereje elvitathatatlan! Időnként halkan súgja meg észrevételét nekem, - amire persze mindenki nagyon kíváncsi lenne, hát még én! - így a csend pillanatokon belül elérhető, a rend pillanatok alatt helyre áll. Még azt a szívességet is megteszi nekem, illetve értem, hogy a legkritikusabb pillanatban ráröpül a vállamra. Egyből jelezte az egyik gyermek - önmagát nem visszafogva -hogy "Magára repült a Bence!"! Körülálltak, nézegették, nézegettek, nézegettük,... míg egyszer csak valaki gondolatait méltónak tartotta a csend megtörésére: Jaj, de aranyos ez a Bence! Írjon be neki egy piros pontot! - no ez jön hétfőn! Mert lehet erre nemet mondani? 


Nesze neked sok-sok módszertani könyv, modern masina, digitális tábla... egy poloska sietett a segítségemre! Mindenki irtaná, tényleg büdös, összerezzenünk, ha fülünk mellett bőrrög el, de nálunk nagy kedvenc lett! Reggel, amikor megérkeznek a gyerekek az osztályba, keresik őt. Átvizsgálják a lámpákat, a függönyt, a díszítő szalagokat és nyugodtan konstatálják, hogy ma is itt van. Mi ez, ha nem egy csoda? 

7 megjegyzés:

  1. De jó! Egy ilyen Bence máshol is jól jönne. :)

    VálaszTörlés
  2. Mi túltengtünk, túltengünk.
    Szuper vagy tanító néni!

    VálaszTörlés
  3. Biar gak capek nyari ke atas lagi, ini saya kasih link untuk belinya

    Mau tanya-tanya dulu juga silakan

    Mau daftar jadi Reseller biar langsung bisa praktik juga bisa langsung daftar Via WA 081320901042

    Obat Leukosit Tinggi

    Obat Lipoma

    Obat Kista Ganglion

    Obat Haid Tidak Lancar

    Obat Eksim

    Obat Polip Rahim

    Obat Cairan Di Paru Paru

    Obat Benjolan Di Dahi

    Obat Kelenjar Getah Bening

    Obat Kanker Otak

    VálaszTörlés
  4. Memperkenalkan, Ace Maxs Obat Kanker Payudara alami berbahan dasar 100% Herbal. Mengobati kanker payudara stadium awal hingga stadium akhir dengan efektif dan aman tanpa operasi, tanpa kemoterapi, tanpa radiasi dan tanpa menimbulkan efek samping yang membahayakan. Kualitasnya terjamin, sudah terdaftar di BPOM RI dan DEPKES RI. Simak kandungan lengkap dan keunggulannya berikut ini!

    Faza Herbal

    Obat Kanker Payudara

    Obat Keputihan

    Obat Turun Peranakan

    VálaszTörlés