Miért szeretem?
- gyorsan elkészíthető, gyerekekkel is kivitelezhető, ipari mennyiségben előállítható, többféleképpen ízesíthető (én kókusszal, mazsolával, csoki reszelékkel, marcipánnal, dióval, szóval, amitek otthon akad a kamrában!)
Hozzávalók: egy csészényi margarin, 2 tojás, egy csésze barna cukor (csináltam már sima cukorral is! és MEGETTÜK! :o) 2 teáskanál vaníliás cukor, 2 és fél csészényi liszt, egy teáskanál szódabikarbóna, pici só, és amivel ízesíteni szeretnéd! Én ma egy marcipános és egy csokidarás változatot készítettem!
Összegyúrod a hozzávalókat! /A margarinnal, tojással, cukorral, jobb, ha géppel kezded! Ha marcipánost csináltok én azt is beledolgozom géppel, hogy egyenletesen terüljön el a tésztában!)
Kis golyócskákat formáztok belőle és a kivajazott-lisztezett tepsibe rakjátok! Ne túl közel, mert szétterülnek, mindjárt megnézhetitek!
Ne ríjatok lányok! Csúnya, de finom! Bármelyik bóti keksznél többet ér! Ha a tepsi kihűl, akkor lehet szépen felszedni a lemezről.
Csupaszon is nagyon finom, ritkán rakok rá bármit! De ma vendégségbe viszem! Rakhattok rá olvasztott csokit, cukorkát!
A gyerekek is szeretnek benne segíteni, a tésztája jól megmunkálható, a gömbölyítés hatása áldásos a mikromozgás fejlesztésére! De ha semmi másra nem hat, csak szép perceket töltöttetek együtt, már megérte!
Szép estét mindenkinek!
Holnap advent első vasárnapja!
Köszi, ki fogom próbálni. Nagyon jól néz ki csokisan.
VálaszTörlésLementettem, mert ez kell a sok gyerekhez. Na meg a torkos szülőknek. :))))
VálaszTörlésTudom, hogy ez egy régi bejegyzés, de én csak most találtam rád és így a téli szünetben részletekben visszaolvaslak. Mi csak úgy hívjuk ezt a sütit, hogy ronda és finom. Eredetileg csokidarabokkal sütöttem, de egyszer kipróbáltam aszalt áfonyával és azóta azt kérik a fiaim.
VálaszTörlés