2010. november 27., szombat

Süti kezdőknek, sietőknek, gyerekeseknek, ipari mennyiségben dolgozóknak!

Van nekem egy nagyon kedves sógornőm, aki nővérke egy rendben és bejárja a világot, attól függően, hova szólítják őt feladattal. Ennek egyik hozadéka ez a teasüti, mely vagy Amerikából vagy Kanadából csöppent be a receptes füzetembe!
Miért szeretem?
  • gyorsan elkészíthető, gyerekekkel is kivitelezhető, ipari mennyiségben előállítható, többféleképpen ízesíthető (én kókusszal, mazsolával, csoki reszelékkel, marcipánnal, dióval, szóval, amitek otthon akad a kamrában!)
Az elkeserítőnek tűnő fotók ne rettentsenek el senkit, mert minden jó, ha a vége jó!

Hozzávalók: egy csészényi margarin, 2 tojás, egy csésze barna cukor (csináltam már sima cukorral is! és MEGETTÜK! :o) 2 teáskanál vaníliás cukor, 2 és fél csészényi liszt, egy teáskanál szódabikarbóna, pici só, és amivel ízesíteni szeretnéd! Én ma egy marcipános és egy csokidarás változatot készítettem!
Összegyúrod  a hozzávalókat! /A margarinnal, tojással, cukorral, jobb, ha géppel kezded! Ha marcipánost csináltok én azt is beledolgozom géppel, hogy egyenletesen terüljön el a tésztában!)



Kis golyócskákat formáztok belőle és a kivajazott-lisztezett tepsibe rakjátok! Ne túl közel, mert szétterülnek, mindjárt megnézhetitek! 


Ne ríjatok lányok! Csúnya, de finom! Bármelyik bóti keksznél többet ér! Ha a tepsi kihűl, akkor lehet szépen felszedni a lemezről. 







Csupaszon is nagyon finom, ritkán rakok rá bármit! De ma vendégségbe viszem! Rakhattok rá olvasztott csokit, cukorkát! 

A gyerekek is szeretnek benne segíteni, a tésztája jól megmunkálható, a gömbölyítés hatása áldásos a mikromozgás fejlesztésére! De ha semmi másra nem hat, csak szép perceket töltöttetek együtt, már megérte! 
Szép estét mindenkinek!
Holnap advent első vasárnapja!




3 megjegyzés:

  1. Köszi, ki fogom próbálni. Nagyon jól néz ki csokisan.

    VálaszTörlés
  2. Lementettem, mert ez kell a sok gyerekhez. Na meg a torkos szülőknek. :))))

    VálaszTörlés
  3. Tudom, hogy ez egy régi bejegyzés, de én csak most találtam rád és így a téli szünetben részletekben visszaolvaslak. Mi csak úgy hívjuk ezt a sütit, hogy ronda és finom. Eredetileg csokidarabokkal sütöttem, de egyszer kipróbáltam aszalt áfonyával és azóta azt kérik a fiaim.

    VálaszTörlés