2011. december 28., szerda

Karácsonyi emlékek

Ami igazán jól sikerült:
*Huszonharmadika a sütés napja volt. Reggel időben keltem, hála érte Istennek sok erőt kaptam és egy levegővétellel négyféle sütemény elkészült! Ennyire flottul még nem mentek a dolgok, hiába a rutin és az évek!

*Időben elkészültem Szentestén mindennel, hat órakor már együtt vacsoráztunk. Soknak találtam a kisütött hal mennyiségét, de megoldódott minden... Volt, aki éjfélig háromszor vacsorázott, így nem kellett gondolkodnom mit, hogyan rakok el! 

*Tavaly a fiam nem volt itthon, külföldön volt, így az idén különösen örültem, hogy mindannyian együtt lehettünk. Hétfőn haza mentünk és részt vehettem a református istentiszteleten, amiért nagyon hálás vagyok, sokat kaptam az alkalomtól. Mellettem énekelt a fiam és mind együtt Úrvacsorázhattunk. Ritka ajándék ez nekünk! Hálás szívvel gondolok a lelkészünkre, aki valóban hivatásszerűen végzi a munkáját, feleségével együtt nagyon sokat dolgoznak azon, hogy a gyülekezet igazi közösséggé forrjon össze! Nemcsak mondja, hanem éli a Szentírást! 

*Nagyon jól sikerült a közös családi nagyebéd, ahol mit tagadjuk mindenki ki kellett engedje a nadrágszíjat, vagy a szoknya cipzárját. Szuper jó lett a hidegtálam, először csináltam sonkatekercset aszpikban. Jól esett besöpörni a dicséretet!

*Huszonhetedikén igazi, nagy pihenőnapot tartottam, nem kellett főznöm, kicsit kiürült a ház, elcsendesedhettem, olvastam, filmet néztem és kedvemre Szabó Magdázhattam!
Negyedszer olvasom Az ajtó című regényét, életemnek különböző szakaszaiban. Most van rám a legnagyobb hatással, olyan sorok fognak meg, amelyeket korábban észre sem vettem... Két nap alatt újra megnéztem az Abigélt. Ne kérdezzétek hányadszor! Huszadszor? Ötvenedszer?
Micsoda nagy alakítások és karakterek! Nem tudok betelni vele!

*Ma délután egy különleges barlangtúrára megyek.
Írok majd róla!
E.


Üzenet Marikának!
Marika! Ha hozol Svájcból marcipánt vevő vagyok két csomagra!
Puszilom a kislányokat és a szüleiket!
Erika

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szep ez a beszamolo!Varom a barlangturarol is!

    VálaszTörlés
  2. Jól esett a lelkemnek, hogy ilyen szép, áldott karácsonyotok volt. :)

    VálaszTörlés