Gyönyörű napunk volt ma: bográcsban főztem, napoztam, olvastam, kirándultam, medvehagymát gyűjtöttem, sütöttem belőle pogácsát, főztem főzeléket (szintén medvehagymából!), este olvasok. Nekem ma minden benne volt a napomban, amitől jól tudok lenni!
Medvehagymás pogácsa
Van egy pogácsás alapreceptem, mely nagyon bejött a családnak! Ezt készítem kolbászosan, szalonnásan, sajtosan, különböző magosan és ma medvehagymával!
Alaprecept Döme Zsuzsitól: 80 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 sárgája, 2 tejföl, 1 cs. élesztő, 2 kocka margarin, só ízlés szerint. Eredetileg egy éjszakát pihennie kellene a hűtőben, ehhez nálunk még nem volt szerencséje. Géppel dolgoztam össze és a legvégén kevertem hozzá az apróra vágott medvehagymát.
Bevagdos - kiszaggat - tepsibe vele - megken - süt!
...és fal, és fal, és fal...
Na nálunk, ilyen a pogácsa!
(Ez egy tekintélyes adag, ha kevesebben vagytok, vagy mértékletesebben fogyasztotok, mint mi felezzétek meg a hozzávalókat!)
Gyorsan kellett fotózni, mert amint meghallják, hogy nyitom a sütőt, már nem biztos, hogy le tudom fényképezni!
Erika
El is hiszem, hogy gyorsan kell fotózni, mert nagyon finom.
VálaszTörlésNemsokára lesz a medvehagyma fesztivál Orfűn.Jöttök majd?
Ma mi is gyűjtöttünk megint medvehagymát.Holnap tesszük el a fagasztóba.Sok finomság készült már eddig is belőle.
Nelli! Hogyan teszed el a fagyasztóba? Nyersen, feldarabolva? Úgy mint a petrezselymet? Erika
VálaszTörlésMegsütöttem a gyerekeimnek a héten, igaz magos változatban. Nagyon ízlett nekik: a hétvégén újra sütnöm kell egy adagot belöle. :-) Köszi a receptet! Ildi
VálaszTörlésIldinek: Egészségetekre! Örülök, hogy adhattam valamit... Erika
VálaszTörlésSzia Erika !
VálaszTörlésHa tetszik a vacsoracsatás menüm akkor légyszíves szavazz rá majd:http://kutyaeskonyha.blogspot.com/2011/04/ovcs-1-donto-nelli-bakonyi.html
Előre is köszönöm szépen!Pusziiii
Erika!A fagyasztóba nyersen, felaprítva teszem el a medvehagymát.
VálaszTörlés