2011. december 9., péntek

Szállást keres a család...

Törekszünk arra, hogy folyamatosan ápoljuk iskolánkban a már kialakított hagyományokat, de találjunk új utakat is, melyek által gazdagítani tudjuk tanítványainkat, bővíteni ismereteiket. 
Az idei év újdonsága a szállást keres a család...

Ma indultak hosszú útjukra, az első osztályosoknál találtak szállást. A tanteremben a gyerekek méltó helyet alakítanak ki fogadásukra és egész nap vigyáznak rájuk. A következő nap reggeli imádságán adják tovább a következő osztálynak. Kiszámoltuk, hogy az utolsó tanítási napra az aulába érkeznek, ahol a közös gyertyagyújtás, imádság és ajándékosztás a lezárása intézményes életünknek 2011-re.
A szállást kereső család képi megjelenítése Kormos Böbe tanárnő munkája, aki képzőművészetet tanít a gyerekeknek. Kifogyhatatlan ötleteivel, fantasztikus szakmai felkészültségével intézményünk meghatározó pedagógusa.

***

A karácsonyi vásárra szappant készítettem. Kicsit kézi, kicsit gyári...
...de az ujjlenyomatom mindegyiken rajta van.
Az illatát rózsa és orgona illatú olaj adja.


Nagyon kapós... már van megrendelői listám a jövő hétre!

Este adventi vásárunk lesz!
Képes beszámolót teszek fel róla.
Szép napot, lélekemelő adventi készülődést mindenkinek!
E.

8 megjegyzés:

  1. Minden nagyszeru!Az iskolai felkeszules, meg a szappanok!

    VálaszTörlés
  2. Ennek a Szent Családnak a színvilága nagyon jó!!! A szappanoknak meg a látványa... azért az illatot elképzelem - ha majd már lesz több időd, írd le a gyári-kézi gyártási technológia ismerhető mozzanatait is. Többen írtak már szappan-recepteket, de mifelénk beszerzési nehézségek is vannak, neten rendelgetni meg nagyon drága mulatság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gödöllőn, a Kézműves Kuckóban (a belváros, piac mellett) minden hozzávalót megvehetsz. A "Csudadió"-s hölgy árulja. Van oldaluk a Neten, keress rá...

      Törlés
  3. Nagyon szépek a szappanok! :)
    Milyen jó, hogy azt tanulják a suliban, hogy vannak dolgok, amiket vigyázunk, óvunk...

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Ötletet kérni eljöttem. :) Adventi vásárt szervezünk az iskolában most először. Nálatok miket szoktatok készíteni, árulni? Egyáltalán hogy zajlik az egész? Sokat segítenél ha leírnád. Előre is köszönöm. Zsuzsi

    VálaszTörlés
  5. Néztem, hogy milyen jó ötlet is ez, vajon a mi iskolánkban van-e hasonló...
    Aztán pénteken az esti imánál a Réka sikoltozva rohant ki, nem is értettem, mi a baja. Aztán valamit lobogtatva jött vissza, kiderült, hogy azt kell imádkozni. Egy szentcsaládot ábrázoló kép volt, a tanító néni szép kihajtható keretbe tett, így az asztalra tudtuk állítani, és egy hosszabb, könyörgéses, éneklős imasor. Ezt minden nap más gyerek viszi haza az osztályból. Nekünk olyan szerencsénk volt hogy pont hétvégére kaptuk meg, így három napig imádkozhatjuk.

    VálaszTörlés
  6. Nóra leírom a szappant és a lelőhelyeit. Természetesen ezek glicerines alapanyagból vannak, hiszen azok a látható szappancsodák nátronlúg hozzáadásával készülnek, az pedig gyerekekkel veszélyes, kivitelezhetetlen mutatvány lenne.
    Köszi Iri és Virág! Igen az egyik nagy cél vele, hogy csendesítsük az időnként kaotikus szüneteket és a hebrencs mindent ledobunk, rálépünk, továbbrúgunk viselkedést.
    Kikocs: Jaj, de jó ötlet ez is, hogy haza adni... Jövőre kipróbálom. Erika

    VálaszTörlés