2013. február 15., péntek

Egy kis bohóckodás!

Hónapok óta ment az iskolánkban a Törd a fejed! pályázati sorozat. Érdekes, furfangos, logikai jellegű feladatokat adtunk a gyerekeknek. Az elején még nagy volt a lelkesedés, azonban januárra érezhető volt, hogy alábbhagy a lendület. Minden évben írunk ki olyan lehetőséget a gyerekeknek, amelybe képességeiktől függetlenül, okos és kevésbé okos, szőke, barna, fekete, alacsony és magas egyaránt bekapcsolódhat.
Most is egy pályázati sorozatban vagyunk. Az első hét témája a BOHÓC volt!
Jöhetett minden mennyiségben, bármilyen anyagból és eszközzel, segíthetett szülő, nagy testvér, pedagógus.
Hogy mi a célunk vele?
Ne kerüljenek ki a gyerekek mindennapjaiból a kreatív tevékenységek, az újrahasznosítás fogalma. Gazdagodjon kép- és formaviláguk, használják és éljék meg a színeket, ismerkedjenek anyagokkal, átérezzék az alkotás örömét.

Ez például egy vidám cigánykerekező bohóc sajtos dobozból!

Kupakokból...
Étolajos üveg és papírmasé fej összedolgozásával készült.
Filcből varrva.
8. osztályos keze munkája.
1. osztályos gyermekrajz
Báb.
Bohóckiállítás. 
Ma reggel eredményhirdetés volt. 
A gyerekek bohóc orrot, anyós nyelv dudát és lufit kaptak, hogy teljes legyen a bohóckelléktár! 

A kép jobb oldalán látható faliújság is egy érdekes darab. Az egyik kolléganőm találta ki, mivel érzékelhetően alábbhagyott a tanítványaink köszönési kedve. Nemcsak felénk, egymás felé is és az iskolába belépő felnőttek felé is. A táblán több nyelven köszönéseket olvashatnak, emlékezteti őket erre az alapvető emberi gesztusra. Határozottan állíthatom, hogy megnőtt a köszönés iránti érdeklődés!
Bevált a módszer! 
E.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése