2011. február 22., kedd

Farsang

Tudom, hogy minden iskolában megrendezésre kerül a farsang! (Remélem!)

MI ÍGY!  TI HOGY?

Nálunk a farsang óriási nagy buli! Minden osztály komplett színpadi produkcióval lép a színpadra. A pedagógusok is beöltöznek a gyerekekkel, sőt a zsűri értékelési szempontsorában szerepel a tanárok részvétele a produkcióban! Helyezést soha nem hirdetünk, mert nem szeretnénk ebből valami egészségtelen rivalizálást, a cél a közösségépítés, az együtt vigadás kultúrájának megmutatása és tanítása. A zsűri egy alsós és egy felsős osztálynak egy-egy szabadnapot ajándékoz, melyet kirándulásra, osztályközösség építésre használhatnak a gyerekek. Egy osztály az idén különdíjban részesült, mert az ő produkciójuk komoly prózai részlettel rendelkezett! (János vitéz) Bábszínházba mennek és a Ludas Matyit nézik meg!  Minden helyzetet nevelési céllal használunk fel, így a jelmezbált is. Ma megnéztem a DVD-t róla és még elégedettebb vagyok, pedig szombaton is büszkén húztam ki magam! 

Az alsósok farsangja nálunk 15.00-18.00 óráig tartott, a felsősöké 20.00 óráig.
  • Tombolasorsolást szervezünk.
  • Minden osztálynak saját büféje van és az abból befolyó összeg az osztályközösség pénze. A Szülői Munkaközösség nagyon profi munkát szokott végezni, a legfinomabb házi süteményektől, a hamburgerig, a kávétól, a kis trombitáig mindent lehet kapni! 
  • Minden évben eltemetjük a telet kiszebaba égetést tartottunk, ha esik az eső leengedjük a patakon!
  • Közösségi játékokat játszunk, táncversenyt, székes játékot, söprű adogatást, kicsiknek körtáncot szervezünk!
  • Hat órakor elmennek a kicsik, a nagyok begyújtják a rakétákat és az idén is, mint mindig volt három-négy utolsó szám, megfogalmazódik, hogy az idei volt eddig a legjobb buli. Nagyon örülök, mert minden évben azt mondják, hogy az idei volt a legjobb buli! 

Amikor visszanéztem a műsort nagyon boldog voltam. Nem volt olyan osztály, akinek a fellépésében ne találtam volna olyan értéket, amely ökölbe ne szorítaná a kezem és azt ne kiáltanám, hogy 
EZ AZ! MÁR EZÉRT MEGÉRTE! 

Hétfőn reggel díjátadást szerveztem, átadtuk az abaligeti Oscárt! 
  • Soha ilyen felszabadultnak nem láttam még azt a sajátos nevelési igényű gyermeket, aki eljátszotta osztályának női főszerepét. Meg is kapta érte a díjat, páratlanul nagyot alakított! 
  • Mellékszereplő díjat adományoztam egy fiúnak, aki Iluska mostoháját jelenítette meg a színpadon!
  • Divaprimadonna díjat kapott az egyik kolléganőm, aki az Apáca-show című produkcióban, olyat alakított, hogy az állam leesett. 
  • Egy másik kolléganőm az év ájulása díjat kapta, ő Hófehérke volt. Mélységes tiszteletem az övé az ájulásért, hát még, ahogy felállt... Én szeretnék így felpattanni tíz év múlva...
  • A táncparkett ördögei díj három gyerekünkké lett, akik az első taktustól az utolsóig végig ropták, majd kifelé menet az ajtón azt mondták: De kár, hogy vége Erika néni!
Felteszek Nektek egy nagyon egyszerűen elkészíthető farsangi kalapot, amit talán még el tudtok készíteni a farsangi időszakban! 
Nem kell hozzá más, mint négyzet alakú színes papírok, A4-es méretből szabtuk ki, ami a képen látható!
A hajtogatási lépéseket lefotóztam, remélem jól látható, ha nem javítok...

Ilyen lesz!

1.
 2.
 3.
 4.
 5.

 Így kell összeragasztani a meghajtogatott színes elemeket! Fejmérettől függően 10-12 elemet ragasztunk össze!

 Ez a két maszk harmadikos és ötödikes gyermek munkája, nagyon profi munkák! Érdemesnek láttam közzé tenni! Mindketten képzőművészetet tanulnak. Figyeljétek meg a kifinomult díszítőtechnikát, az apró részletekig terjedő kimunkáltságot. Ez is a művészeti nevelés egyik nagy erénye, az esztétikai nevelésen és az ízlésformáláson túl!

Valószínű hirtelen több dolgot is felteszek a blogra, mert időhiányban szenvedtem. Ez viszont nem jelenti azt, hogy eseménytelen napok vannak a hátam mögött, mert úgy jártam mint Dorothy, elkapott a forgószél. 
Erika

2 megjegyzés:

  1. Szuper ez a fejfedő, gyorsan megmutattam Zs.-nek, és már gyártja is :)

    Nagyon várom mi lesz a többi dolog:)

    VálaszTörlés
  2. Emlékszel a mi iskolai farsangjainkra!Nagyon szép emlékek!:-)

    VálaszTörlés