2011. július 13., szerda

Régóta ígértem

Régóta adós vagyok azzal az írásommal, melyből kiderül, hogy milyen díjak és jutalmak várnak azokra a gyerekekre, akik egész évben kitűnnek társaik közül valamilyen tevékenységükkel, hozzáállásukkal. Ezek a díjak, jutalmak folyamatosak, hagyományteremtő szándékkal születnek, a gyerekek ismerik és várják őket, éppen ezért motiválnak. Engedjétek meg, hogy egy kis ízelítőt adjak Nektek a TANÉVZÁRÓNKRÓL! 

 Ez volt az ajándékos asztal. A zenész növendékek hangszeres csokit kaptak, a kimagasló tanulmányi eredményt elérők, példamutató magatartásúak, közösségükért sokat dolgozók könyvjutalomban részesültek. Gondolom, ez minden iskolában bevett gyakorlat, az egyéb díjainkról írok inkább.

Munkáskesztyű-díj
Munkáskesztyű-díjas az lehet, aki kérés, felszólítás nélkül, önként jelentkezik bármilyen jellegű fizikai munkára a kollégáknál. Pl.: virágládák beültetése, udvarrendezés, hulladékpapírok kocsira rakodása, sporszertár rendbe tétele... szóval, ami adódik év közben.
Íme az ideiek. Van közöttük Kolléga is!
"Jó tanuló - Jó sportoló" vándorserleg
A tavalyi győztes adja át az újdonsült díjazottnak. Tantestületi hatáskör ennek megszavazása. Több jelölt szokott lenni és kemény szavazási ceremónia.
A "Becsület és Hűség Kardja". A díjat az idén találtam ki, Böbe varrta a gyönyörű palástot és a kard tartópárnáját, Péter bácsi készítette a kardot. Ki kaphatja meg? Az a gyerek, aki példamutató a becsület és hűség dolgában. Igazmondó még akkor is, ha ez kellemetlenséget hoz számára. Hűséges az iskola értékrendjéhez, alapelveihez. Célom a díjjal, ezeknek az elfelejtett szavaknak a divatba hozása.
Andrisé lett a kard és a palást. Jövőre ő adja tovább méltó tulajdonosának. A kard legtetején ott áll az ő neve és a 2011. év. Andrist meghatotta a dolog.
Minden szerdán reggel gimnasztika van az iskolánkban. Az vesz részt, aki akar. 30 ilyen alkalom volt ebben a tanévben. A legtöbbet gimnasztikázó gyerek 27-szer volt. Olyan gyerekek kaptak jutalmat, akik kevés területen tudnak érvényesülni és egyáltalán nem jellemző rájuk a versenysport.
 Bebizonyosodott, hogy a szorgalom meghozza a gyümölcsét.
 
"Aranyecset" - Képzőművészeti munkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók díja. 

A Jószívűek Társaságának tagja az lehet, akinek viselkedésén tetten érhető a mások iránti jóindulat, a szeretetteljes iskolatársi magatartás. Egy szív alakú bon-bon a jutalma. Az idén hárman részesültek benne, ebből egy gyermekünk már tavaly is átvehette a jutalmát. 
 
A képen látható tekercseket a szülőknek készítettük. Az ajándék átadásához mindig mellém lépett az osztályfőnök és közösen köszöntöttük a szülőket ezzel, tartalmas szép vakációt kívánva. 


Este beírom, mi állt a tekercsen. Biztosan sokan ismeritek...

Nézem a naptárat és már a vakáció felénél tartunk...
Gyorsan röpül az idő. 
E.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése