2011. november 30., szerda

Gergő

Az évszakból adódóan megerősített szolgálattal kell figyelnünk, hogy az udvarra teljes téli öltözetben mennek-e ki a gyerekek. Sapka, sál, kesztyű, kabát, kinti cipő.
Gergőkének egyik ruhadarab felhúzása sem erőssége, mégis a leggyengébb pontja a bakancs...
Mindkét lábán 50-50 cm-es kikötött fűző próbál akadályt gördíteni közlekedése elé, de lássatok csodát, az ugráló kötélen nem tudná eljátszani a Mackó, mackó ugorj át! játékot, de a kikötött fűző nem gond, ha futni kell...
...mert kell ám futni, hiszen hamar lestoppolják a tollaskészleteket, labdákat, nem is beszélve a kültéri pingpongasztalokról! Azt hiszem teljesen érthető, hogy ilyen kihívások mellett igazán nem tud figyelni egy elsős arra a fránya fűzőre...
Mindenesetre egy felnőtt szemüvegén keresztül életveszély még nézni is...
A héten a kis udvaron nagyobb alsós gyerekek között elhintettem, hogy aki felkészíti Gergőkét a cipőkötő szakvizsgára és mindez teljesül az irodámban, számíthat a jutalmamra.
Nem hiszitek el a gyerekek kérlelték:
- Gergőke! Hadd készítselek én! Naaaa, engem válassz!
Végül egy volt közöttük, akinek nemcsak a szája járt és láttam, hogy minden szünetben magához inti, gyakorolják! Zolika nagyon keményen mondta neki: - Ide figyelj! Ne azt nézd, hogy mit játszanak...
Ma reggel bejelentették, hogy Gergőke letenné a szakvizsgát!
Mondtam nekik, hogy 7.45-re jöhetnek az irodába!
Látni kellett volna, ahogy a konzulens és a delikvens méltóságteljesen bejöttek!
Azt mondja a konzulens:
- Na Gergő! Gyerünk! Mutasd meg!
Hát az a fránya nyuszifül és bajusz csak nem akart átbújni, átférni azon a kis lyukon!
(Én annyira drukkoltam! A tanáriban mindenki visszafogta a nevetését, higgyétek el nem volt könnyű kibírni!)
Sajna az első vizsga nem sikerült, mert egy jókora csomó keletkezett a fűzőn, elsőre úgy tűnt, hogy Gergőke ma egész nap bakancsban marad!
De nem így lett!
A konzulens mérges volt: - Nem igaz Gergő, hogy így beégetsz!
 Megnyugtattam mindkettőjüket, hogy semmi baj nincs, gyakoroljanak tovább és amint mindkét lábán beköti Gergőke a cipőt, jár a jutalom mindkettőjüknek!
Minden szünetben ment a gyakorlás, amint kicsöngettek Zoli már sietett is át az elsős delikvenshez!
Ünnepélyesen bejelentem és közzéteszem, hogy Gergőke a 4. óra után letette sikeres szakvizsgáját a cipőkötésből, melyet tanúsítvány igazol (Szakképzett cipőkötő!).
Zoli pedig a megelégedett, büszke felkészítő tanár szerepében vehette át a jutalmát!
Hosszan néztem utánuk... azt hiszem nem felejtik el...
Én sem!

Bátran bízzatok nagyobb tanítványaitokra, gyermekeitekre olyan feladatot, hogy a tőlük kisebbeket taníthassák! Érdemes!
Mindenki győztesen jön ki belőle!
Konzulens és delikvens egyaránt! 
E.

8 megjegyzés:

  1. Mondtam már, hogy a Te osztályodba szeretnék járni, ha újból sulis lennék?:-)Nagyon szeretem olvasni az írásaidat.Emailt megkaptam, ígérem válaszolok!Csak... igyekszem a leírtakat feldolgozni.:-(

    VálaszTörlés
  2. Ha egyszer valamelyik gyerekem pedagógus pályára szánná magát, biztos elküldeném hozzád gyakorlatra.....:) (Vigyázat, reális a veszély!) Nekem annak idején -tanárnak készülő budapesti "úrilánynak"- igen jót tettek egy ismerős falusi pap nyári cigánytáborai, ahol besegíthetem.

    VálaszTörlés
  3. Nellihez csatlakozva én a gyerekeimnek kívánok ilyen pedagógusokat :) Hála az égnek, ők is jó helyen vannak. Néha mindentől függetlenül kedvem lenne Abaligetre költözni, ahogy olvasom ezt a blogot... Számolgattam is, hogy a vágyunk a Balatonhoz költözés, és onnan milyen messze kellene utazni :D
    Viszont Erika, ajánlanék neked egy blogot, sajnos levélben nem sikerült, és sokmindenben egybevág azzal, amiről egyszer írtál:
    http://biztosut.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  4. Hát, Erika, az van, hogy mióta először olvastam ezt a történetet, egyre csak az jár a fejemben, hogy miért nem juthat mindenkinek ilyen PEDAGÓGUS, mint Te? Annyira biztos vagyok benne, hogy ha a Te klónjaid tanítanánk szerte a világban, sokkal kevesebb probléma lenne a gyerekekkel. :)

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikus ez a történet! (is)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm kedves, a munkámban megerősítő soraitokat.
    Nellike! Gyere! Van felvétel... :o)!
    Nóra! Folyamatosan fogadok hallgatókat az egyetemről, jöhet a gyermek! Csak az a baj, hogy sajnos kevesen akarnak igazán megmerítkezni a munkánk mélységébe, pedig ott van az igazi titok... Inkább jellemző, hogy előre megmondják, hogy nem akarnak tanárok lenni, ne nyúzzam őket annyira, jelezve, hogy nehogy bukta legyen a vizsgatanításon. (Mert volt már nálam erre példa!) Tisztességes felkészítést, változatos, gazdag munkát és az ehhez méltó sikeres vizsgát tudok garantálni!
    Köszönöm Kikocs, megnézem!
    Dius! A klónozásnak nem vagyok híve, a teremtést hagyjuk Istenre. Viszont kész vagyok a tudásomat átadni, ha fogadókész közegre találok. Jó lenne, ha sokan felfedeznék az emberek és a pedagógusok közül, hogy a hivatásunkban való teljes megmerítkezésnek hatalmas éltető ereje van!
    Virág! Úgy örülök, ha jössz! A véleményed nekem mindig sokat jelent, hiszen ez a párbeszéd köztünk egy miniatűr szakmai konzultáció... oly sokszor kiderült már, hogy egy nyelvet beszélünk! Erika

    VálaszTörlés
  7. Drága Erika!Nagyon boldog szülinapot kívánunk Neked!Puszilunk

    VálaszTörlés