2011. november 12., szombat

Készülődök...

Nagyon készülődök. Ma lesz a szülők, nevelők jótékonysági bálja. Írtam már róla, tavaly ilyenkor (mintha csak ma lett volna), ismét fellépünk a szülők is és mi is. Diótortát sütök a tombolára. Természetesen nagyon izgulok, mert tudjátok Murphy törvénye szerint, ha nagyon szépet akarsz sütni, tuti nem jön fel a piskóta.
- Hú! Feljött!
A vacsorát egy kedves apuka főzi vegyes pörkölt készül bográcsban, illetve egy anyuka malacot süt, mely zsemlébe kerül zöldségek társaságában. Egyik diétásabb, mint a másik, de ma este nem a fogyás a célunk. Ha túllőnék a célon szapora tánclépésekkel próbálok megszabadulni a feleslegesen bevitt kalóriáktól. A büfében finom házi sütemények és hangulatjavító italok kaphatók. A zenekarunk továbbra is az elnyűhetetlen Pomi és Pinti, akik hetedik éve húzzák nekünk a talpalávalót.


Íme a diótorta!

A bevételből a szülői munkaközösség az óvodát és az iskolát támogatja. Közösen fogalmazzuk meg a céljainkat, melyeket az elmúlt években meg is valósítottunk.
Az idén egy pályázat önrészeként szeretnénk felhasználni. Sárkányhajót szeretnénk!
20 személyest.
Drukkoljatok!
E.

7 megjegyzés:

  1. Remélem sikerült! És valószínű, jókedvűen, tele tarisznyával tértetek haza:) Azért mag írod majd ugye?
    Szép vasárnapot!

    VálaszTörlés
  2. Remélem jól sikerült a bál, és megvalósul majd az a sárkányhajó is. :)
    A tortád csodaszép lett, most hirtelen el is kezdtem vágyni valami édesre.. :)

    VálaszTörlés
  3. De jó, hogy jöttél Dius!
    A bálról írok, a tapasztalatokról, a műsorunkról (fényképekkel)! Erika

    VálaszTörlés
  4. De szép lett a tortád!Ez a brazil diótorta?
    Jól sikerült a bál?Kíváncsi vagyok a sárkányhajóra nagyon!
    Idén is lesz betlehemes játék és jégbuli?Szívesen megnézném majd!:-)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Nelli! Nem tudom milyen diótorta, szerintem abaligeti, mert két sütis füzetből raktam össze: az egyikből a tésztáját, a másikból a krémet (nem szeretjük, ha a krém túl édes és túl vajas). A báli műsorunkat felteszem majd, de éppen most tárgyalunk egy gyárral, hogy eladjuk nekik reklámcéllal a videóját, ezért még nem tehetem. Remélem, ez a tranzakció még közelebb visz a sárkányhajóhoz... Betlehemes nap a Rácz-tanyán és jégbuli (ha az égiek befagyasztják) lesz! Puszi: Erika

    VálaszTörlés
  6. A lényeget nem mondtad, megvan a sárkányhajó?

    VálaszTörlés
  7. Kedves Zsuzsi! Ez csak tavaszra derül ki egy pályázattal összekombinálva a pénzt. Az ára egy 20 személyesnek minimum 1.000.000 Ft. Természetesen töretlen optimizmussal írom, igen meg lesz! Erika

    VálaszTörlés