2012. március 1., csütörtök

Köszönöm Virág!

Számomra VIRÁGTÓL díjat kapni megtiszteltetés, hiszen többször észre vettem szakmai írásainkon, a párbeszédeken, hogy vélekedésünk a közoktatás problémáiról, kihívásairól hasonlóak. Így volt ez akkor is, amikor ő otthon oktató édesanya/kolléga volt és így van ez most is, amikor visszatértek a hagyományos kerékvágásba. 
Szeretem az írásait, mert olyan otthonosak, a megoldásai természetesek, sok közöttük az olyan, ami úgy csípőből jön. Biztosan érzitek, hogy a pedagógus pályához egyrészt kellenek a megalapozott, komoly, szerzett ismeretek, de kell hozzá egy adag zsiger. Zsiger, ami úgy jön, csak az Isten tudja, hogy honnan, spontán megoldásként. Azt gondolom, hogy aki ezt nem érzi pedagógusként (és édesanyaként is ezt gondolom) ott sok fejtörést okoz a munka, kevesebb örömet ad, több gyötrődést. 
...és mindegy, hogy otthon csináljuk vagy intézményes keretek között...
Egyszerűen JÓL kell csinálni!
(hiszen az egyszerű/nagyszerű!)

Köszönöm a díjat, teljesítem az elismeréshez járó feltételeket! 

7 dolog rólam:
1. Nagyon szeretem a munkámat, óriási örömet okoz rátalálni a megoldásokra. A gyerekektől kapott sok jó, ahogy végignézek rajtuk és szüntelenül szembesülök vele, hogy milyen kiszolgáltatottak... hogy mennyire meghatározó kinek adta ajándékba a jó Isten, hol, hova, mikor születtek... eltökéltségre, elhivatottságra sarkall. Muszáj tenni értük, küzdeni még akkor is, ha súrlódni és karcolódni kell! 
Ekkora mákom van, hogy a munkám a hobbim!!!
***
2. Amikor visszavonulót fújok magamnak, szeretem, ha békén hagynak. ...és úgy ellehetek a gondolataimmal, a kézműveskedéssel, filmmel, könyvvel, Bibliával, komótosan kavargatva a kávémat, teámat és hallgatni a tűz ropogását.
***
3. Kedvenc virágom a tulipán.
***
4. Szeretek a barátaim társaságában lenni, totál társasági lény vagyok. Ilyenkor az egészséges életmódról nem rizsáznék: bográcsos babgulyás, nyársalás - JÖHET!
***
5. Ha azt kérdeznék Tőlem: szeretnék-e fiatalabb lenni?
NEM!
Köszönöm Istenem, hogy mindent megcsinálhattam, amit meg akartam! Azt tanulhattam, azt dolgozhattam, lettek gyerekeim, kutyáim. Gyönyörű helyen élek! Megtanultam örülni a kevésnek, észrevenni a szépet.
...és bevallom nehezen értettem meg a hála éltető erejét! Ehhez idő kellett! ...a harag távol tartását! Ehhez pláne idő kellett! 
...és tele vagyok tervekkel!
***
6. Kedvenc sportom a kosárlabda! Zene füleimnek az a surranó, csapódó hang, ahogy a kosárlabda csont nélkül csapódik a gyűrűbe! 
***
7. Kedvenc játékom a tantestülettel a GYILKOSOZÁS!
Ó, Istenem! Egy jó kis terápiás gyilkosozás, amint könnyesre röhögjük a szemünket. A gyanú árnyéka belengi a termet, lehull a lepel a logikáról, a taktikáról. Egész más oldalról ismerhetjük meg egymást! 
(Aki nem ismeri a játékot, ne ijedjen meg, vér nem folyik! Ha kéritek, leírom a szabályt! Ez nem a kacsintós!)

KÖSZÖNÖM A DÍJAT!


Kiknek adom?
Napsugaras Parókiánknak, köszönet a gyönyörű írásokért és zenéért! 
Nellinek, a tuti receptekért!
Kilikének, akinek nagyon szeretek bekukucskálni a fészkébe a fiókákra! Sokat tanultam Tőled a háláról! 
Marywolfnak, aki eltűnik a látókörömből és amikor felbukkan, annak mindig értelme van! 

Kattintsatok rájuk! Érdemes!
Erika

5 megjegyzés:

  1. Nagy odafigyeléssel olvastam a gondolataidat, különösen az 1. pontban leírtakat. Nekem ugyanez a hitvallásom. Szerintem benned is megvan az a bizonyos zsiger.

    VálaszTörlés
  2. Na, hát ezt jó volt olvasni! vannak dolgok amiben hasonlít a véleményünk, mint az 1. és az utolsó pontban. Mi a munkahelyi tréningeken szoktunk Gyilkosozni - fúú, nagyon szerettem, de már évek óta nem játszottam!

    VálaszTörlés
  3. Én még tudatlan vagyok ilyen szempontból, de nagy a tudásvágyam!
    Nagyon-nagyon-nagyon szeretném tudni, hogyan kell gyilkosozni! :-)
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon köszönöm a köszöntést és az elismerést is!:)
    Én is szeretném tudni hogyan kell gyilkosozni.
    Erről jut eszembe!A társasban nemrég találtunk egy cetlit, benne a Peti írásával, hogy ki hol tart, mert több napig játszották a társast.
    Ennek kapcsán a Balázs mesélte, hogy milyen jókat csúsztak reklámszatyron a gyógyszertár mögött.:)

    VálaszTörlés