2011. január 16., vasárnap

Hála a hétvégéért :o)

Hálás vagyok a jó Istennek ezért a szép hétvégéért!
Pénteken az egyik kedves barátcsaládunk hölgy tagja váratlanul betöltötte a harmincegyet! Nagyon finom vacsi várt bennünket és az ő hat hónapos Ilonkájuk, aki az est fénypontja volt: mosolyog, rúgkapál, repül és derül, kúszik és mint a vének brűgöl a fürdődézsájában. De jó, hogy ott lehettünk!
Annyira jó, hogy a mai gazdasági helyzetben még két újságot elő tudok fizetni, ráadásul mindkettőt annyira szeretem, hogy egy hónapig csüngök rajtuk. A Képmás és a Praktika!... és amivel ébredek A Mai Ige.

A Képmást amint megkapom megcsodálom. Ennyi szép gyereket és családfotót, amit ebben láthatunk.... szinte hihetetlen! SchaÄffer Erzsébet gyönyörű írásaitól kezdve az interjúkig, a meséig, a receptekig mindent szeretek benne. De pláne, hiszen itt találtam rá Virágékra, amiért szintén hála...
A mostani számból elkészítettem szombaton a fűszeres gombóckákat - kis módosítással - nagyon jól sikerült, eddigi pozícióm tovább erősödött a konyhában!

Fűszeres gombóckák
Hozzávalók: 30 dkg főtt, áttört burgonya, 10 dkg liszt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 2 dkg vaj, só és fűszer, amivel ízesíteni szeretnéd. A recept petrezselymet, zellert ír, és a zöld borsot ajánlja. Én petrezselyemmel és egy kis bazsalikommal zamatosítottam! 
Összegyúrod, lisztes kézzel gombóckát formázol, tojásba forgatod majd zsemlemorzsába, forró olajban kisütöd. Én mellé intenzíven babérlevelezett tejfölös csirkemell csíkokat készítettem. Nem vagyok gasztromaistro, nem tudom passzol-e, de nekünk nagyon finom volt!
Hála, hogy annyira örült neki a család és olyan jóízűen ette mindenki!

Tart még a lelkesedésem és az elköteleződésem, ami a sportolással kapcsolatosan megfogalmazódott bennem! Egyre nagyobb kedvvel pattanok fel a szobabicajra, 30 percet tekerek úgy, hogy 115-130 a pulzusom, utána gimnasztika. Nagyon jól esett! 
Köszönöm Uram, hogy adtál erőt és van mit tekernem...

Jól be tudtam osztani az időmet annyi mindenre jutott. Hosszan és mélyen olvashattam (Ábrahámról olvasok), maradt időm filmnézésre is. A tizedes meg a többiek volt a nyerő... Sinkovits Imre, Darvas Iván, Major Tamás alakítása felejthetetlen. Sokadszor is élményt jelentett nekem!
Szép vasárnap estét mindenkinek!
Erika

2 megjegyzés: