2011. január 27., csütörtök

Beszélgetés

Az iskolabusz kora délutáni járatával utaztunk Pécsre, a terápiás foglalkozásra járó gyerekeket szállította az autó, nekem pedig ma hivatalos dolgom volt. Haza felé összeszedtek a megbeszélt helyen, beültem előre az egyik tanítványunk mellé. A rádió halkan szólt, a fülünknek kellemes volt a zene!
-Erika néni! Maga szereti a zenét? - kérdezte ő.
-Igen, nagyon. Felhangosítod egy kicsit? - mondtam és ő örömmel tekert egyet a kicsi gombon.
-Tudja ki énekel? Én ismerem, de soha nem jut eszembe a neve. - folytatódott tovább a beszélgetésünk.
-Tudom. - mondtam örömmel. Mivel régi motoros énekelt, így tudtam.
-Tina Turner.
-Ja tényleg! - örült meg az ismert névnek. - Erika néni! Ha nyernék a lottón - de nem sokat, hogy elmenjen az eszem - csak pár milliót... annyi mindent csinálnék. Először is vennék egy szép házat. Lenne benne fürdőszoba, nagy tágas konyha - palacsintát már tudok sütni - nappali. Utána kifizetném a bátyámék hitelét. Adnék belőle Anyuéknak. Vennék a Janinak egy új autót.
- De rendes vagy, hogy nemcsak magadra gondolsz, hanem a testvéreidre, anyura is. És mire költenél, ami nem olyan fontos, csak úgy eldurrantanád és egyáltalán nem szükséges dolog lenne?
Gondolkodik, gondolkodik, de nem jut eszébe.
-Miért Erika néni maga mire durrantaná el? - próbál ötletet meríteni tőlem.
-Én??? Felrakatnék egy szép fehér francia manikűrt és irány Amerika. Egy évig bejárnám Kelettől - Nyugatig, széltében és hosszában. (Mondom én, aki még soha nem műkörmöztem és nem is szeretnék, a repülőt pedig tudom, hogy feltalálták, de  nem ültem még rajta! :o)  Áztatnám a hátsómat a tengerparton, esténként pedig színházba járnék és étterembe.
-Jaj tényleg! Én meg Mexikóba mennék és Dél-Amerikába. Ott olyan jó a zene és annyira jól táncolnak. Vennék szép ruhákat és kiszépíteném az arcomat! ... és én is elmennék az étterembe, meg strandra.
Hosszan hallgattam... és örültem, hogy eszébe juttathattam, hogy mennyi minden van, amiből kimaradunk a pénz szűke miatt, de álmodozni azért szabad... és hálás voltam, hogy elrugaszkodhatott a hétköznapok koloncától.  Ő, akinek háza tetején nagyon régen "kikönyökölt már a szegénység"!

"Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét." 
                                                           (Péld 19,17)

Szép estét mindenkinek!
Erika

2 megjegyzés:

  1. Kedves Erika!
    Kikocstól tévedtem hozzád. És ez nekem nagyon tetszett!
    Üdvözlettel,
    Balogh-Ficsor Szilvia

    VálaszTörlés
  2. Isten hozott a szertárban! Örülök, hogy tetszett, mert ennek az élménynek a gondolata nekem is megtöltötte az estémet. Erika

    VálaszTörlés