2011. január 25., kedd

Hátha tetszik másnak is...

Én a Bibliával és a Mai Igével kelek, azzal fekszek! Szeretnék megosztani veletek egy írást, mely a Mai Igében január 24-re esett, engem nagyon eltalált. Régóta éreztem és tudtam, de ennyire szemléletesen megfogalmazni soha nem sikerült!
Íme: 

TEDD, AMIRE ELHÍVATTÁL! 
"...ajándékaink vannak... használjuk hát őket..."
(Róma 12:6 NKJV)

Dr. Charles Swindoll írja a Growing Strong in the Sesons of Life  /Megerősödni az életszakaszokban/ című könyvében: "Egyszer az állatok úgy határoztak, tenniük kell valami jelentős dolgot annak érdekében, hogy az új világ problémáira megoldást találjanak. Így hát iskolát szerveztek. A tantervbe ilyen tantárgyakat vettek fel: futás, mászás, úszás és repülés. Az adminisztráció megkönnyitése érdekében minden állat felvette mindegyik tantárgyat. A kacsa kiváló volt úszásból, sőt jobb volt még az oktatónál is! Ám repülésből éppen csak átment, futásból pedig rettentően gyenge volt. Mivel olyan lassan futott, abba kellett hagynia az úszást, és bent kellett maradnia iskola után, hogy a futást gyakorolja. Ez annyira megviselte úszóhártyás lábait, hogy végül úszásból is csak átlagos lett. De az "átlagos" teljesen elfogadható volt, ezért senki sem aggódott miatta, kivéve a kacsát. A nyúl osztályelső volt futásból, de megrándult a lába, mert olyan sok pótórát kellett vennie úszásból. A mókus színjeles volt mászásból, de folyamatos frusztrációt okozott számára a repülésóra, mert a tanár arra kényszerítette, hogy a földről induljon felfelé, nem pedig a fa tetejéről lefelé... végül mászásból is csak hármast kapott, futásból pedig kettest. A sas problémás gyerek volt, szigorúan kellett fegyelmezni, mert szakadár volt. A sziklamászás órákon, mindenkit maga mögött hagyott, de ragaszkodott ahhoz, hogy a saját módszereit alkalmazva jusson fel a csúcsra!"

"Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgáljunk..."
(Róma 12:6NKJV).

6 megjegyzés:

  1. Igen,ez nekem is nagyon jó volt!!!!sajnos mindig másokhoz mérem a teljesítésemet,illetve legtöbbször.Pedig nem úgy kellene....

    VálaszTörlés
  2. Igen! Tetszik! Köszönet! Olyan jó, mikor az érzéseinket valaki jól megfogalmazza!

    VálaszTörlés
  3. Értékes gondolatok, köszönöm, hogy megosztottad! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!Nézz be hozzám légyszíves Erika!
    Vár nálam Téged valami!
    http://izvarazslat.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html

    VKF = Vigyázz, Kész, Főzz!:-)

    VálaszTörlés
  5. Na én is díjat jöttem osztani :D
    http://levibandi.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  6. Ezt én is olvasom minden nap! De jó, hogy nem csak nekem jelent sokat :o)

    VálaszTörlés