2010. november 22., hétfő

Bergamottnak és mindenkinek, akit érdekelnek a mindennapjaink...



Kedves Bargamott!
Ezt az őszi verses különkiadást készítettük a 2. és 3. osztállyal, belőle ideraktam még két oldalt! A verseket a gyerekek választhatták ki, sok felkínált versike közül, az illusztrációt pedig maguk készítették! Nagyon büszkék rá, szerintem joggal!




Mutatok két szemléltetőábrát, melyet én készítettem! A mondatfajtákról szóló összefoglaló tábla teljesen készen van, hiszen megtanultuk már ismerik őket és a megfelelő mondatvégi írásjeleket is! 


Most tértünk rá a szófajokra! Egyenlőre ott tartunk, hogy jelentésük alapján csoportosítottuk a szavakat, a múlt órán pedig a ki? mi? kik? mik? kérdésre felelő szavakról megállapítottuk, hogy főnevek! Ez az ábra kint van a táblán, nincs még rögzítve a falra, ahogy bővül e témakörben az ismeretünk, úgy gazdagodik a szemléltető tábla! 


Bízom benne, hogy találsz és találtok használható dolgokat, talán felfedezhetőek a jelei annak, hogy törekszem hangulatos, változatos eszközökkel és módszerekkel tanítani a nebulókat. Hogy sikerül-e? Minden a végéről nyeri el az értelmét, pár év múlva kiderül... Az osztálytalálkozókon azért meg szokták mondani, mi tetszett és mi nem! Szerintük mikor voltam szigorú és jól tettem-e! Egy dolgot még nem mondtak, hogy igazságtalan lettem volna! 
Ugye tudod mi jön legközelebb? Az egyik nagy kedvencem! Lázár Ervin: A csodapatika
Szép estét mindenkinek! Erika

1 megjegyzés:

  1. A cicás képet elmentettem, nagyon tetszik!

    A tábláknak meg nagyon örülök, még csak matekos és írás tábláink vannak.

    A csodapatikában én ma egy kis lustaság elleni szérumot vennék:) A vasalnivaló okán :P

    VálaszTörlés